Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΕΚΡΗΣ

Διευθύνων Σύμβουλος

Είναι η καρδιά και η ψυχή του Άκραθου, το οποίο είναι το πνευματικό του παιδί. Πολύ συχνά θα συναντήσετε τον Μπάμπη στο οινοποιείο ή σε συναντήσεις με συνεργάτες μας σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Γεννήθηκε στην Πελοπόννησο, σε οικογένεια αμπελοκαλλιεργητών, οπότε το κρασί κυριολεκτικά κυλάει στο αίμα του. Την επόμενη φορά που θα τον συναντήσετε, ρωτήστε τον σίγουρα για το οινοποιείο, επειδή το πάθος του για τον Άκραθω θα σας εμπνεύσει.

PHOEBE CHAMPION

Διευθύντρια

Mεγάλωσε στην Καλιφόρνια και στην Χαβάη και συνήθως μοιράζει τον χρόνο της στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Όπως όλοι στον Άκραθω, έτσι και η Φοίβη έχει μια ποικιλία ρόλων. Ως γενική διευθύντρια επιβλέπει μεταξύ άλλων την στρατηγική, τις εξαγωγές και το μάρκετινγκ για το οινοποιείο. ¨Η εμπειρία της με διανομείς, εισαγωγείς και οινοποιεία σε όλο τον κόσμο δίνει στον ¨Ακραθω μια μοναδική άποψη. Λατρεύει να μαθαίνει ελληνικά αλλά λέει οτι θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Εν τω μεταξύ μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί της στα ιταλικά, γαλλικά ισπανικά και αγγλικά.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

Υπεύθυνος Οινολόγος

Βρίσκεται στην οικογένεια του Άκραθου απο το 2016, παράγοντας εξαιρετικά κρασιά σε κάθε τρύγο. Έχει εμπειρίες από την Βουργουνδία καθώς και από άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Με την καθοδήγηση του, κάθε κρασί του Άκραθου αντανακλά και μια διακριτή ιστορία στο τερουάρ του.

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ

Επιχειρησιακός Διευθυντής

Ακόμη ένα μέλος της ομάδας που κάνει τα πάντα. Ως γιός του Μπάμπη, οι δυό τους ανταλλάσσουν απόψεις και συμβουλεύονται ο ένας τον άλλον, με τίμιο τρόπο που μόνο μια οικογένεια ξέρει. Κατά την διάρκεια του τρύγου ο Πάνος είναι απασχολημένος οργανώνοντας την ομάδα κάνοντας ότι είναι απαραίτητο να γίνει οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας. Εκτός τρύγου μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί κάνοντας μια χαλαρωτική επίσκεψη δοκιμής κρασιών μαζί του, Επίσης είναι και ο μεταφραστής μας δουλεύοντας εξαιρετικά τόσο με τα αγγλικά οσο και με τα ελληνικά, οπότε είστε σε καλά χέρια.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΣ

Σύμβουλος αμπελουργίας

Καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος γεωπονίας του ΑΠΘ. Θεωρείται ο γκουρού της αμπελουργίας που ευαγγελίζεται μια ριζοσπαστική και πρωτοπόρα αντιμετώπιση του αμπελιού με στόχο την παραγωγή ποιοτικών κρασιών με χαρακτήρα. Η κουβέντα μαζί του, με έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και γλαφυρών αφηγήσεων, μας ταξιδεύει στα μοναχικά μονοπάτια των αμπελολόγων, που διακριτικά και ανώνυμα φροντίζουν να φτάσει ένα καλό σταφύλι στο οινοποιείο.

ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΙΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Υπεύθυνη Φιλοξενείας

Κατάγεται και αυτή από την Χαλκιδική, και μπορείς να την συναντήσεις σε πολλά κομμάτια δουλειάς στο οινοποιείο. Σίγουρα θα σας καλωσορίσει και θα σας ξεναγήσει μιλώντας σας για την ιστορία του τόπου και του Άκραθου.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Επιστάτης

Πολύτιμο μέλος της ομάδας μας, χωρίς τον οποίο δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε. Είναι ντόπιος Χαλκιδικιώτης και πέρασε 20 χρόνια στο όρος του Άθωνα δουλεύοντας στο χώρο των δεξαμενών και στο κελάρι, ή φτιάχνει κάτι σημαντικό. Ο Μανώλης είναι απο τους ακούραστους ανθρώπους, δυνατός σαν λιοντάρι και ελαστικός σαν λάστιχο αφού μπορεί να σκαρφαλώσει στη σημαία μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που τον έχουμε στην ομάδα μας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμβουλος Οινοποίησης

Ο Κυριάκος κατάγεται από την Ελλάδα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Άκραθου από την πρώτη ημέρα. Το εργαστήριό του με έδρα το Beaune, Burgundia Oenologie, έχει φέρει τη σύγχρονη τεχνολογία και ένα νέο επίπεδο ακρίβειας στην οινοποίηση. Οι δεκαετίες επιτυχίας του σημαίνουν ότι οι γνώσεις, το πάθος και οι δεξιότητές του είναι πλέον περιζήτητες σε όλο τον κόσμο με τα πιο σεβαστά ονόματα στο κρασί.